Materiale despre productivitate, eficiență, concentrare, motivare
Dintre problemele cititorilor: Mă uit prea mult la seriale

Dintre problemele cititorilor: Mă uit prea mult la seriale

De când am lansat produsul Dublează-ți Productivitatea am început să primesc o mulțime de mailuri, multe dintre ele referindu-se la probleme concrete pe care le întâmpină cititorii mei. Printre ele, am văzut că anumite probleme apar mai des decât altele așa că am creat o rubrică în care fac publice sfaturile pe care le ofer.

Dificultati mai intampin atunci cand descopar ca imi place ceva foarte mult (de ex psihologia transpersonala), fac acel lucru la capacitate maxima, invat cat pot de mult, experimentez, vorbesc mult despre asta cu prietenii, si dupa o perioada de timp (variaza intre 2 sapt si 1 luna jumate), obosesc si dupa aia o perioada cam la fel ca si prima, nu mai fac nimic (stau si ma uit la seriale online). Apoi urmeaza o periada cand imi dau seama de ce s-a intamplat si incep sa ma reapuc de ceea ce-mi place sa fac. Faza e ca intampin o alta problema, mi-e greu sa ma las de serialele care le-am inceput si imi impart timpul intre seriale si invatat. Apoi ma las de seriale o perioada si se reia ciclul.
Practic, imi pierd energia pe parcurs pt ca nu stiu sa o gestionez si sa o ”impart” si atunci o consum.
Ai studiat fenomenul asta?  Sti ceva solutii?

– Raluca

Am întampinat și eu problema, pe perioada facultății.
În general mă pregăteam pentru examene, alternând între învățat și seriale. Învățam 2 ore, puneam un episod de 40 de minute, iar învățam 2 ore, iar puneam un episod de 40 de minute, și, pe urmă, fiind captivat de episod, urmăream și continuarea – încă 40 de minute.

Personal, mi-am rezolvat problema ajungând la un echilibru.
Am o zi dedicată, în mijlocul săptămânii, în care, după lucru, nu fac NIMIC din proiectele mele și doar ma relaxez: mă uit la filme, mă plimb, ies cu prietenii.
Acea zi mă încarcă de energie, energie care mă ține în priză până la următoarea zi de pauză.
La asta se adaugă sportul (pe care îl fac sub diverse forme 5 zile pe săptămână) și cititul (aproape în fiecare seară).

Nu putem să acționăm permanent la capacitate maximă; este normal să ne descărcăm energia și să “pierdem timp”.
Însă trebuie să avem grijă în a nu ne face o dependență din pierderea timpului.
Timpul de relaxare să fie cu adevărat “de relaxare” și odată ce ne-am încărcat de energie să ne reapucăm de treabă.

Am să revin într-un viitor apropiat cu o tehnică de relaxare foarte eficientă dar până atunci sunt foarte curios de modul în care te relaxezi tu. Te rog să-mi lași un comentariu mai jos în care-mi spui în 2 cuvinte cum te relaxezi după o zi grea de lucru.

3 Responses to Dintre problemele cititorilor: Mă uit prea mult la seriale

  1. Madalina says:

    Cum ma relaxez dupa o zi de facultate: alerg, citesc, ascult muzica, caut informatii utile pe net despre ceea ce ma pasioneaza in domeniul meu.

  2. Bibi says:

    Un font mai mic nu puteai sa alegi?

  3. Sorin says:

     Ascultand muzica si distractie cu prietenii

Leave a reply